BELÉPEK
e-mail:
jelszó:
Jegyezzen meg!
Regisztrálok most! Elfelejtettem jelszavam!

Esküvői Divat


Share |

Légy esküvőd hercegnője! Viselj diadémot!

2011.05.05.
A diadém másik megnevezése a korona, amely a latin "corona" szóból származik. A diadém már az ősi időktől fogva ismert, és úgy a rómaiak, mint a görögök és az egyiptomiak is használták. Manapság viszont a menyasszonyok előszeretettel használják esküvőesküvőEsküvői képek, menyasszonyi ruhák, esküvői idézetek. Válogass az esküvői cégkatalógus ajánlataiból! Szerkessz esküvői honlapot!i kiegészítőként.

 

A diadém történelme

 

A rómaiaknál a rang és büszkeség kifejezője volt. A dicsőséges korona, ahogy azt még nevezték, a harcokban való győztesek fején találta meg méltó helyét. Ez a megtiszteltetés a királyt vagy az uralkodót érte és a nép tisztelettel és elismeréssel tartozott neki. Három féle korona létezett: pántlikás, sugaras és babérkoszorús.

Az első megkoronázás 325-ben történt. Az első megkoronázott személy Nagy Konstantin császár volt. A korona egy puha és aranyozott pántlikára hasonlított. Az idő elteltével megjelent a gyöngyökkel kirakott diadém, majd később ennek helyét a drágaköves verzió vette át. A végeit hátul két gyöngysor kötötte össze.

Az egyiptomiak a diadémokat a királyi múmiák fejének díszítésére használták. Az egyik leghíresebb diadém Khnumit hercegnő fejét díszítette, aranydrótból készült, virágmintái drágakövekkel voltak kirakva, így igazi, élő vadvirágokra hasonlítottak.

 

 

Khnumet hercegnő diadémja
Khnumit hercegnő diadémja

 

 

A görögök ezeket a diadémokat a mélyen tisztelt istenségek szobrainak díszítésére használták, ugyanakkor a bajnokokat is megtisztelték velük. A legmagasabb rangú emberek is viselhették, de csak különleges események alkalmával.

A legtöbb menyasszony arról álmodozik, hogy legalább egyszer az életben diadémot viselhessen. Ez nemességgel, eleganciával, ragyogással és jólléttel látja el. Amint jól tudjuk, nem létezik királynő korona nélkül, és ez a menyasszonyok esetében is így van. Bizonyos esetekben ez a korona öröklődik és hosszú generációkon át megmarad.

A 19. századtól a diadémokat az esküvőesküvőEsküvői képek, menyasszonyi ruhák, esküvői idézetek. Válogass az esküvői cégkatalógus ajánlataiból! Szerkessz esküvői honlapot!kkel asszociálják. Kezdetben a koronákat az adott család birtokában lévő ékszerekkel díszítették, ilyen például a bross, nyaklánc vagy gyűrű, melyeket egy dróttal fogtak össze. Minél több ékszert használtak, annál szebb volt a korona és büszkébb az illető család. Idővel ilyen esküvői fejdíszt viseltek azok a nők is, akik királyokhoz mentek feleségül, majd ezt a szokást átvették a hétköznapi emberek is. Így, a gyémántokkal díszített diadém egy mindenki számára megengedhető kiegészítővé vált. Az első világháború idején, a diadémokat a papírból készült sávok helyettesítették, majd a második világháború után teljesen elvesztette jelentőségét.

 

 

Esküvői fejdísz, tiara
EsküvőesküvőEsküvői képek, menyasszonyi ruhák, esküvői idézetek. Válogass az esküvői cégkatalógus ajánlataiból! Szerkessz esküvői honlapot!i fejdísz, tiara

 

 

Az ortodox vallásban is megtalálhatók a diadémok. Az esküvőesküvőEsküvői képek, menyasszonyi ruhák, esküvői idézetek. Válogass az esküvői cégkatalógus ajánlataiból! Szerkessz esküvői honlapot!i ceremónia ideje alatt, a lelkész áldott és szentelt koronát helyez a menyasszony és vőlegény fejére. Ez annak a jelképe, hogy attól a pillanattól kezdve, otthonuk teljes uraivá válnak, egy olyan otthon uraivá, melyet boldogság és szerelem ural.

A már másodjára házasodó menyasszonyok nem viselhettek diadémot, ezért ezt narancsvirágokkal díszített koronával helyettesítették.

Ma már minden menyasszony viselheti, akár díszítőelemként vagy pedig a fátyol rögzítésére használt kiegészítőként. Azonban nagyon fontos, hogy a korona a menyasszonyi ruhához illő legyen.

A diadém egy hercegnővé varázsolja viselőjét, éppen ezért az esküvőesküvőEsküvői képek, menyasszonyi ruhák, esküvői idézetek. Válogass az esküvői cégkatalógus ajánlataiból! Szerkessz esküvői honlapot! napja feledhetetlen minden nő számára. Találhatunk aranyból, ezüstből vagy bármilyen más anyagból készült diadémokat. Lehet egyszerű vagy kifinomult.

EsküvőesküvőEsküvői képek, menyasszonyi ruhák, esküvői idézetek. Válogass az esküvői cégkatalógus ajánlataiból! Szerkessz esküvői honlapot!d napján nem mondhatsz le a diadémról! Igazi hercegnővé varázsol és ami nagyon fontos, csak egyszer az életben viselheted. Legyél esküvőesküvőEsküvői képek, menyasszonyi ruhák, esküvői idézetek. Válogass az esküvői cégkatalógus ajánlataiból! Szerkessz esküvői honlapot!d, életed és férjed életének hercegnője!

 

 

Esküvői kiegészitők és fejdíszek
Esküvői kiegészitők és fejdíszek
Megjegyzések
Megjegyzés megírásához be kell jelentkezned!
Megjegyzés hozzáadása


figyel.hu